Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Švédsko | Švýcarsko | USA
czskpldeen
Vítaj hosť
Užívateľ: Heslo:
Auto-prihlásenie:
Registruj sa! | Heslo?

Strán: [1]   Dole

Autor Téma: Kam na lesní borůvky???  (Prečítané 64409 krát)
Bessie

Príspevkov: 9

« : Jún 27, 2016, 07:46:08 pm »

Nevíte někdo, kde tu kolem Mnichova (do max 80km) rostou v lese borůvky???Nemyslím ty kupované keříkové na polích ale pravé lesní...Na oplátku můžu dát výborný typ na houbaření  Úsmev
Nejlépe do SZ. Díky
Zaznamenané
George85

Príspevkov: 82

« Odpoveď #1 : Jún 28, 2016, 08:09:03 am »

Ahoj, o boruvkach ja teda bohuzel nevim, ale chtel jsem se zeptat na to houbareni Úsmev jezdim tu autem a snazim se najit nejaky les na houbareni :/
Zaznamenané
kleena

Príspevkov: 1795

« Odpoveď #2 : Júl 05, 2016, 09:02:25 am »

Na houbaření jsou dobré např. lesy kolem silnice od sjezdu na Ikeu směrem na Sauerlach. Jsou tam odbočky ze silnice, kde lze parkovat a člověk v lese určitě nebude sám.
Není to ale tak masová zábava, jako v ČR, možná i proto, že veřejnost má pořád zažito, že houby v Bavorsku jsou radioaktivní. Což je možná i do jisté míry pravda, docela by mne zajímalo, jak do doopravdy je. Každopádně tam občas zajedeme Úsmev

Jednou jsem tam byl se známým, který mi to místo tenkrát ukázal a les byl plný, ale opravdu posetý, ryzci pravými. Pořádný výskyt ryzců na Vysočině si pamatuji jen z dětství. Ale k vyrovnání toho nadšení byly z 99% červavé, což naopak tak neznám Úsmev

--oprava pravopisu Úsmev
« Posledná zmena: Júl 05, 2016, 01:28:40 pm od kleena » Zaznamenané

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
rudo

Príspevkov: 1466

« Odpoveď #3 : Júl 05, 2016, 01:02:36 pm »

kleena - to sa neda tak jednoznacne povedat s tou radioaktivitou, lebo zalezi aj od oblasti kde zbieras (su velke rozdiely aj v ramci Bavorska - zalezi napr. kde vela lokalne prsalo po tej udalosti v Cernobyle atd.) a aj druhy ktore zbieras

dalej zase zalezi aj na tom, kolko tej radioaktivity je nazoaj nebezpecne a ci sa u niekoho prejavi skor alebo neskor (poznas ten klasicky vyrok - moj deda fajcil cely zivot ako turek a dozil sa 96 rokov!) ... ine je ak ides raz za rok na hriby, ine asi ked jedavas pravidelne cele tyzdne ...

na internete je vela informacii, aj konkretne k Bavorsku napr.

https://www.test.de/Wildpilze-sammeln-und-zubereiten-Tipps-fuer-den-unbeschwerten-Genuss-1163075-1163675/
Zaznamenané
jirike
Hosť
« Odpoveď #4 : Júl 06, 2016, 11:37:59 am »

No jo a co mezi tím ? Mrknutie
Myslím Černobyl a Bavorsko a přímku mezi...
To by jsme svítili vsichni... Smiech
A já 2x tolik  Úšklabok
Houby nesbírají jen ty co je nemají rádi a lenoši a vymlouváji se na radioaktivní houby a lesy tady znají jen z bavorských serialu...
Mrknutie
Alespoň jich je více. ..

Borůvky jsem ještě ve větším množství neviděl,  hrozne málo jich tady je...
« Posledná zmena: Júl 06, 2016, 11:41:38 am od jirike » Zaznamenané
rudo

Príspevkov: 1466

« Odpoveď #5 : Júl 06, 2016, 12:10:16 pm »

jirike - ten radioaktivny spad nebol "po přímke" ale zavisel od toho, kde boli v danom case (kym sa to rozplynulo) vydatne zrazky - cim vic zrazok, tym viacej radioaktivneho spadu ;-)

no a kedze v Bayerischer Wald prsi viacej ako povedzme v Prahe alebo v Brne ...
Zaznamenané
kleena

« Odpoveď #6 : Júl 06, 2016, 12:47:31 pm »

No jo a co mezi tím ? Mrknutie
Myslím Černobyl a Bavorsko a přímku mezi...
To by jsme svítili vsichni... Smiech
Ten mrak letěl nejdřív na severo-bohužel-západ, tam se trošku motal a potom se začal šířit na různá místa na jihu. Někdy kolem výročí jsem někde viděl zajímavé video s animací šíření toho mraku v různých koncentracích...zkusím ho pohledat.
Ah, oui. Voila: https://www.youtube.com/watch?v=_USpAPkAd5A

[zavináč]Rudo
Díky za osvětlení. Tedy informací Úsmev
« Posledná zmena: Júl 06, 2016, 12:49:11 pm od kleena » Zaznamenané

i.Shag
jirike
Hosť
« Odpoveď #7 : Júl 06, 2016, 05:23:11 pm »

U ,,nas" v Krkonoších je počasí velmi podobné tady tomu pod Mnichovem, jen vždycky s malým zpožděním,  než to tam dojde...
To video je brutální, apokalipsa...
...nicméně sem se soustředil na východní Čechy a oblast pod Mnichovem...
A tady (DE) bych houby naopak doporučoval sbírat  Úšklabok

Ale co vysvětluje Ruda chápu,  je to logické Úsmev
Zaznamenané
88barbie

Príspevkov: 422

« Odpoveď #8 : Júl 15, 2016, 12:11:04 pm »

Kleena, zaujímave video, naozaj, až mi naskočili zimomriavky, keď som to pozerala. Inak, Sauerlach, lesy pred Ikeou, nenapadlo ma tam hladat hríby.

Boruvky som videla svojho času v malej deine Weissenberg, bol ich tam plný les, domáci nezbierali. Dali sme si výdatne do tela, ožiarení sme asi neboli.
(Weissenberg, najbližšie mesto Amberg, najbližšie väčšie mesto Nuernberg)
« Posledná zmena: Júl 15, 2016, 12:14:34 pm od 88barbie » Zaznamenané
kleena

« Odpoveď #9 : Júl 18, 2016, 10:12:48 am »

Včera jsme byli na malé túře na Blombergu (Tölz) a les po cestě od vrcholové stanice lanovky směrem ke křížku byl plný pěkného borůvčí. Borůvky sice ještě nejsou moc zralé, ale na sluníčku už byly krásné. Není to sice na sběr kombajnem, jako v ČR na  umavě...ale pěkně si s dětmi zasbírat tam určitě půjde.
Zaznamenané

i.Shag
88barbie

Príspevkov: 422

« Odpoveď #10 : Júl 18, 2016, 12:16:35 pm »

Včera jsme byli na malé túře na Blombergu (Tölz) a les po cestě od vrcholové stanice lanovky směrem ke křížku byl plný pěkného borůvčí. Borůvky sice ještě nejsou moc zralé, ale na sluníčku už byly krásné. Není to sice na sběr kombajnem, jako v ČR na  umavě...ale pěkně si s dětmi zasbírat tam určitě půjde.
Ďakujem za tip!  Úsmev
« Posledná zmena: Júl 18, 2016, 12:18:06 pm od 88barbie » Zaznamenané
Strán: [1]   Hore

Skočiť na:  

Poháňané MySQL Poháňané PHP Autostop.sk | Poháňané SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validné XHTML 1.0! Validné CSS!

Pravidla registrace | Kontakt | © Autostop.sk 2024
Bezplatna spolujizda do prace, do školy, na akce, na dovolenou.
Zahnarzt München

Stránka generovaná za 0.00715 sekúnd zo 7 otázok